halit
Foruma hoşgeldiniz

Foruma üye olunuz..
halit
Foruma hoşgeldiniz

Foruma üye olunuz..
halit
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
halit

Şifalı bitkiler, bitkisel tedavi, bitki, bitkisel formuller, fitoterapi, Otacı,
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 BİTKİSEL KARIŞIM ÇAYLAR

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Halit
Admin
Halit


Mesaj Sayısı : 421
Yaş : 65
Nerden : Şimdilik DÜNYA lı
Kayıt tarihi : 21/12/07

BİTKİSEL KARIŞIM ÇAYLAR Empty
MesajKonu: BİTKİSEL KARIŞIM ÇAYLAR   BİTKİSEL KARIŞIM ÇAYLAR Empty23/2/2008, 15:58

BASUR ÇAYI
İçerik: Çörek otu, defne tohumu, ısırgan yaprağı, kısa Mahmut otu, sığırdili, sinameki, üzerlik tohumu
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


BÖBREK ÇAYI
İçerik: Altın başak otu, altın otu, atkuyruğu, avokado yaprağı, bamya çiçeği, brokoli, kiraz sapı, mısır püskülü, sarı ballıbaba
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


KADIN HASTALIKLARI VE MENOPOZ ÇAYI
İçerik: Adaçayı, aslan pençesi, civan perçemi, hayıt meyvesi, ısırgan yaprağı, kantaron, ökse otu, rezene.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


KAN ÇAYI
İçerik: Hibiskus, ısırgan yaprağı, kantaron, kara hindiba, kekik, kuşburnu, melisa yaprağı, papatya, yeşil yulaf.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


KARACİĞER TAKVİYE ÇAYI
İçerik: Aslan pençesi, aynı sefa çiçeği, deve dikeni tohumu, enginar yaprağı, ısırgan yaprağı, kara hindiba, kurt pençesi
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


KOLESTEROL VE DAMAR SERTLİĞİ ÇAYI
İçerik: Adaçayı, alıç çiçeği, alıç yaprağı, biberiye, çoban çökerten, ısırgan yaprağı, karabaş otu, oğul otu, ökse otu
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


MİDE VE BAĞIRSAK ÇAYI
İçerik: Anason, elma çayı, kantaron, keten tohumu, kimyon, meyan kökü, papatya, rezene, sinameki
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


ÖKSÜRÜK VE BRONŞİT ÇAYI
İçerik: Altın otu, tarçın, ardıç tohumu, hatmi çiçeği, havlıcan, karanfil, ıhlamur, adaçayı, keten tohumu, kuşburnu, okaliptüs yaprağı, papatya, zencefil, yayla çayı.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


PROSTAT ÇAYI
İçerik: Altın otu, brokoli, ısırgan yaprağı, kırkkilit otu, mısır püskülü, yakı otu, yeşil yulaf, yoğurt otu
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


SEDEF–EGZAMA ÇAYI
İçerik: Ardıç tohumu, aslan pençesi, deve dikeni tohumu, enginar yaprağı, hibiskus, ısırgan otu, karahindiba, labada çiçeği, melisa, şahtere
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


SELÜLİT ÇAYI
İçerik: Atkuyruğu, funda yaprağı, kekik, kiraz sapı, lavanta, mısır püskülü, nane, papatya.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir sıcak olarak ve tatlandırılmadan içilir.


ŞEKER ÇAYI
İçerik: Hibiskus, ısırgan yaprağı, kekik, mersin yaprağı, pelin otu, üvez, zeytin yaprağı
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir sıcak olarak ve tatlandırılmadan içilir.


TANSİYON ÇAYI
İçerik: Alıç yaprağı, hibiskus, biberiye, mersin yaprağı, ökse otu, zahter, hünnap.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


UYKUSUZLUK VE STRES ÇAYI
İçerik: Kedi otu kökü, ıhlamur, lavanta, hibiskus, melisa yaprağı, nane, papatya, hünnap, şerbetçi otu
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


ZAYIFLAMA ÇAYI
İçerik: Ardıç tohumu, biberiye, rezene, funda yaprağı, kırkkilit otu, sinameki, kuşburnu, altın otu.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir sıcak olarak ve tatlandırılmadan içilir.
ROMATİZMA VE KİREÇLENME ÇAYI
İçerik: Isırgan yaprağı, karabaş otu, yeşil çay, biberiye, hindiba, hibiskus, adaçayı.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://halit.hforum.biz
Halit
Admin
Halit


Mesaj Sayısı : 421
Yaş : 65
Nerden : Şimdilik DÜNYA lı
Kayıt tarihi : 21/12/07

BİTKİSEL KARIŞIM ÇAYLAR Empty
MesajKonu: Geri: BİTKİSEL KARIŞIM ÇAYLAR   BİTKİSEL KARIŞIM ÇAYLAR Empty23/2/2008, 16:00

ANASON: İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsak sancılarını giderir. Yeni annelerin sütünü arttırır. Öksürüklerde göğüs yumuşatır.Uyku verir.
Kullanımı: 1 su bardağı kaynar suya, 1tatlı kaşığı anason karıştırılır. Şekerle tatlandırılır.


EKİNAZYA: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip ve soğuk algınlığı ile kronik yorgunluklara karşı direnci arttırır.
Kullanımı: Sıcak suya karıştırarak içilir.


SİNAMEKİ: Bağırsakları çalıştırır. Saçları besler.
Kullanımı: Günde 2 kere 1su bardağı içilir. Kaynatılırken, içine rezene atılmalıdır.


ADAÇAYI: Adet düzensizliklerinde etklidir. İştah açar. Kan şekerini düşürür.
Kullanımı: Bir çay kaşığı adaçayı, 1 su bardağı kaynatılmış suda, 5 dakika bekletilir. Süzülüp içilir.


NANE: Mide ve bağırsak gazını, ishal, bulantı ve kalp çarpıntılarını önleyici etkisi vardır.
Kullanımı: İki tatlı kaşığı kuru nane üzerine su dökülerek 10 dakika beklekilir. Süzülerek içilir.


PAPATYA: Kramplara karşı en etkili çözümdür. Boğaz ve burun rahatsızlıklarıyla ilgili iltihaplanmalarda kullanılır.
Kullanımı:
İki tatlı kaşığı papatya çiçeğinin üzerine, kaynar su dökülerek, 10 dakika bekletilir süzülüp sıcak içilir.


OĞULOTU (MELİSSA): Limon kokulu olanı daha şifalıdır. Kalp damar rahatsızlıklarında ve kolestrol düşürücü olarak kullanılır.
Kullanımı:
Günde 2 kere 1su bardağı aç karnına içilir. Kesinlikle kaynatılmaz. Demlenmeli.


KANTRON: Sinir Sistemi bozukluklarında ve mide- bağırsak rahatsızlıklarında etklidir.
Kullanımı: Günde 3 kere bir su bardağı, yemeklerden sonra içilir.


CİVAN PERÇEMİ: Adet düzensizliği, kadın hastalıklarına iyi gelir.
Kullanımı: Günde 2 kere 1 su bardağı içilir. Kaynatılmaz.


ATKUYRUĞU: Böbrek taşı, kumu ve iltihabı için yararlıdır. Suyu saç bakımında kullanılır.
Kullanımı: Günde 3 kere bir su bardağı, ılık, aç karnına içilir.


YEŞİLÇAY: Dolaşımı hızlandırır. Kanseri önler kolestrolü düşürür, spazm çözer ve bağırsakları çalıştırır.
Kullanımı: Yemek aralarında içilir.


MEKKE GÜLÜ:Kollestrol ve şekeri düşürür. Kullanımı: Sabah akşam aç bir bardak karnına içilir.

ISIRGAN: Kanı temizler, idrar söktürücü ve ishal kesicidir. Ergenlik sivilcelerini ve egzamayı yok eder.
Kullanımı: Günde 2 kere aç karnına içilir. Demlenmeli.


KETEN TOHUMU:Zayıflam diyetini destekleyicidir.
Kullanımı: Toz haline getirilir.Günde 3 kere 1 tatlı kaşığı, suyla içilir.


ZENCEFİL: Soğuk algınlığı ve öksürükte kullanılır. Mide bulantısına faydalıdır.
Kullanımı: Toz şeklinde günde 2 çay kaşığı yenebilir.


ZERDECAL: Karaciğer rahatsızlıklarında kullanılır.
Kullanımı:Toz şeklinde sabah ve akşam 1 çay kaşığı alınır.


REZENE: Gaz giderici olarak kullanılır. Yeni annelerin sütünü arttırır. bağırsakları yumuşatır.
Kullanımı: günde 2 kere 1 su bardağı aç karnına içilir. Kaynatılmadan demlenmeli.


BİBERİYE: Zayıflatma özelliği vardır. Tansiyonu ayarlar.
Kullanımı: Günde 2 kere, bir su bardağı aç karnına içilir.


ÖKSEOTU: Kolestrolü dengeler.
Kullanımı:
Sabah ve akşam bir su bardağı içilir.


DENİZ KADAYIF: Bronşit hastalığına şifadır.
Kullanımı: 1 su bardağı süte 1yemek kaşığı katılarak karıştırılır. Sabah ve akşam aç karnına içilir.


SINIRLILIK YAPRAĞI: Basur ve akciğer hastalıkları olmak üzere kolite, verem ve çıbana iyi gelir.
Kullanımı: Kaynatılıp, suyu içilir.


SAFRAN: Böbrekteki kumları düşürmeye, dalak şişliğine ve boğmacaya iyi gelir.
Kullanımı: Sabah ve akşam bir su bardağı.


KİRAZ: Kabuğu idrar söktürür. Kan ve idrar yollarını temizler. Bağırsakları düzenler.
Kullanımı: 1 litre soğuk suya 40 gram kuru kiraz sapı konulur. Üzerine su ilave edilip yarım saat kaynatılır. Karışım günde 3 defa içilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://halit.hforum.biz
 
BİTKİSEL KARIŞIM ÇAYLAR
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
halit :: HASTALIKLAR A - Z :: GÜNCEL-
Buraya geçin: