Halit Admin
Mesaj Sayısı : 421 Yaş : 65 Nerden : Şimdilik DÜNYA lı Kayıt tarihi : 21/12/07
| Konu: MERHEM ve YAĞ HAZIRLAMAK 19/2/2008, 22:53 | |
| Merhem ve Yağ Hazırlamak İki avuç taze bitki ince kıyılır . 500 gr içyağı veya bir doğal margarin , sanki kızartma yapılacakmış gibi , bir kabın içinde kızdırılır . Bitkiler bu kızgın yağın içine atılarak karıştırılır , 1-2 dakika sonra ateş söndürülür , kabın kapağı kapatılır ve soğumaya bırakılır . Soğuduktan sonra buzdolabına koyulur . Ertesi gün , kap yine ısıtılır (kızartılmaz) ve bir tülbentten geçirilerek süzülür ve hazırlanmış olan merhem kaplarına dağıtılır . Bitki yağı hazırlamak için , çiçekler veya yapraklar gevşek biçimde bir şişeye doldurulur ve bitkilerin iki parmak üstüne çıkacak miktarda , sızma zeytinyağı eklenir . 14 gün boyunca güneşte veya sıcak bir ortamda bekletildikten sonra tülbentten geçirilerek süzülür .Süzülen bu yağın içine 1 - 2 adet badem içi atılırsa tortu dibe çöker. | |
|