halit
Foruma hoşgeldiniz

Foruma üye olunuz..
halit
Foruma hoşgeldiniz

Foruma üye olunuz..
halit
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
halit

Şifalı bitkiler, bitkisel tedavi, bitki, bitkisel formuller, fitoterapi, Otacı,
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Bitkisel karışım çayları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Halit
Admin
Halit


Mesaj Sayısı : 421
Yaş : 65
Nerden : Şimdilik DÜNYA lı
Kayıt tarihi : 21/12/07

Bitkisel karışım çayları Empty
MesajKonu: Bitkisel karışım çayları   Bitkisel karışım çayları Empty19/2/2008, 22:32


BİTKİ KARIŞIM ÇAYLARI

BASUR ÇAYI
İçerik: Çörek otu, defne tohumu, ısırgan yaprağı, kısa Mahmut otu, sığırdili, sinameki, üzerlik tohumu
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


BÖBREK ÇAYI
İçerik: Altın başak otu, altın otu, atkuyruğu, avokado yaprağı, bamya çiçeği, brokoli, kiraz sapı, mısır püskülü, sarı ballıbaba
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


KADIN HASTALIKLARI VE MENOPOZ ÇAYI
İçerik: Adaçayı, aslan pençesi, civan perçemi, hayıt meyvesi, ısırgan yaprağı, kantaron, ökse otu, rezene.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


KAN ÇAYI
İçerik: Hibiskus, ısırgan yaprağı, kantaron, kara hindiba, kekik, kuşburnu, melisa yaprağı, papatya, yeşil yulaf.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


KARACİĞER TAKVİYE ÇAYI
İçerik: Aslan pençesi, aynı sefa çiçeği, deve dikeni tohumu, enginar yaprağı, ısırgan yaprağı, kara hindiba, kurt pençesi
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


KOLESTEROL VE DAMAR SERTLİĞİ ÇAYI
İçerik: Adaçayı, alıç çiçeği, alıç yaprağı, biberiye, çoban çökerten, ısırgan yaprağı, karabaş otu, oğul otu, ökse otu
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


MİDE VE BAĞIRSAK ÇAYI
İçerik: Anason, elma çayı, kantaron, keten tohumu, kimyon, meyan kökü, papatya, rezene, sinameki
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


ÖKSÜRÜK VE BRONŞİT ÇAYI
İçerik: Altın otu, tarçın, ardıç tohumu, hatmi çiçeği, havlıcan, karanfil, ıhlamur, adaçayı, keten tohumu, kuşburnu, okaliptüs yaprağı, papatya, zencefil, yayla çayı.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


PROSTAT ÇAYI
İçerik: Altın otu, brokoli, ısırgan yaprağı, kırkkilit otu, mısır püskülü, yakı otu, yeşil yulaf, yoğurt otu
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


SEDEF–EGZAMA ÇAYI
İçerik: Ardıç tohumu, aslan pençesi, deve dikeni tohumu, enginar yaprağı, hibiskus, ısırgan otu, karahindiba, labada çiçeği, melisa, şahtere
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


SELÜLİT ÇAYI
İçerik: Atkuyruğu, funda yaprağı, kekik, kiraz sapı, lavanta, mısır püskülü, nane, papatya.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir sıcak olarak ve tatlandırılmadan içilir.


ŞEKER ÇAYI
İçerik: Hibiskus, ısırgan yaprağı, kekik, mersin yaprağı, pelin otu, üvez, zeytin yaprağı
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir sıcak olarak ve tatlandırılmadan içilir.


TANSİYON ÇAYI
İçerik: Alıç yaprağı, hibiskus, biberiye, mersin yaprağı, ökse otu, zahter, hünnap.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


UYKUSUZLUK VE STRES ÇAYI
İçerik: Kedi otu kökü, ıhlamur, lavanta, hibiskus, melisa yaprağı, nane, papatya, hünnap, şerbetçi otu
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.


ZAYIFLAMA ÇAYI
İçerik: Ardıç tohumu, biberiye, rezene, funda yaprağı, kırkkilit otu, sinameki, kuşburnu, altın otu.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir sıcak olarak ve tatlandırılmadan içilir.


ROMATİZMA VE KİREÇLENME ÇAYI
İçerik: Isırgan yaprağı, karabaş otu, yeşil çay, biberiye, hindiba, hibiskus, adaçayı.
Kullanımı: Bitkiler harmanlanır 1 tatlı kaşığı bitki karışımı bir çay fincanı kaynar su içerinde 5 dakika demlenir soğutulmadan içilir. İsteğe göre balla tatlandırılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://halit.hforum.biz
 
Bitkisel karışım çayları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bitkisel cilt maskeleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
halit :: HASTALIKLAR A - Z :: HASTALIKLAR B-
Buraya geçin: