halit
Foruma hoşgeldiniz

Foruma üye olunuz..
halit
Foruma hoşgeldiniz

Foruma üye olunuz..
halit
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
halit

Şifalı bitkiler, bitkisel tedavi, bitki, bitkisel formuller, fitoterapi, Otacı,
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Astım

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Halit
Admin
Halit


Mesaj Sayısı : 421
Yaş : 65
Nerden : Şimdilik DÜNYA lı
Kayıt tarihi : 21/12/07

Astım Empty
MesajKonu: Astım   Astım Empty5/2/2008, 23:46

Astım

Hastalık, çeşitli nedenlerin bir araya gelişinden kaynaklanabilir. Genellikle, alerjik bileşkeler astım nöbetlerine yol açar. Bazı durumlarda neden, doğrudan kalıtımla ilgilidir, bazen de uyaran maddelere karşı organizmanın oluşturduğu bir tepkidir. Bedenin esneklik açıdan yetersizliği de bronşiyal kramplara yol açabilir. Astıma eğilimli kişilerde, gerginlik, korku, aşırı hareketlilik ve yorgunluk nedeniyle oluşan stres, bir astım nöbetini başlatabilir. Asetilsalisilik asit(aspirin) veya benzeri ilaçlar da, bazı alerjik hastalarda bir nöbete neden olabilir.

Bedenimiz, normal şartlarda pek çok etkenle başa çıkabilir. Ama çağımızın şartları, beslenme bozuklukları, yaşamı algılama ve uygulama biçimleri, genel anlamda hastalığın oluşmasında rolü olan öğelerdir ve tedavide göz önünde bulundurulmalıdırlar.

Astım, şifalı bitkilerle tedaviye çok olumlu yanıt veren bir hastalıktır. Ama her hastaya iyi gelebilecek bir örnek reçete hazırlamak olanaksızdır. Çünkü şifalı bitkilerin, hastalığa yol açan etkenlere göre seçilmesi gerekir. *Kramp çözücü ve solunumu rahatlatıcı etkileri olan bitkiler: Şahtereotu, farekulağı(şahinotu-tırnakotu/Hieracium pilosella), güneşgülü(çiğotu/Drosera ratundifolia), çıbanotu, melekotu kökü, mine çiçeği, sedefotu, biberiye, çuhaçiçeği kökü, pelinotu, civanperçemi, kekik, atkuyruğu. *Normalin üstünde balgam oluşumunda, aşağıdaki, balgam söktürücü bitkilerin kullanılması doğru olur: Anason, meyan kökü, öksürükotu, boğadikeni kökü, ökaliptus, ebegümeci, hatmi, sinirliot, ısırganotu, rezene, kekik, çıbanotu, boyotu tohumu, hindiba. *Astım nöbetlerinin kalbi yorduğu durumlarda, arslankuyruğu, alıç ve ökseotu, kalbi güçlendirici etkileriyle, fevkalade yararlı olabilir. *Kan basıncının yüksek olduğu durumlarda, ökseotu, alıç, ıhlamur dengeyi sağlayabilir. *Korku ve gerginlik hallerinde ise, kediotu kökü, şerbetçiotu çiçeği, arslankuyruğu, yulaf gibi bitkiler başarıyla kullanılabilir. *Alerjik reaksiyonlara karşı ısırganotu denenmelidir.

Ender de olsa, astım bazen yalnızca sinir sistemini güçlendirici droglarla tedavi edilebilir. Çünkü, astım nöbetini başlatan başlıca nedenlerden biri korkudur. Hatta, astım nöbetinden duyulan korku, nöbetin başlamasına neden olabilir. Böyle durumlarda, hastanın iç dünyasını dengeleyici ve kendine güvenini güçlendirici her yöntem uygulanabilir. Sinir sistemini güçlendirici bitkiler, bu süreci destekleyebilir, ama psikoterapinin önemini de göz önünde bulundurmak gerekir.

Süt ve süt ürünleriyle ilgili birkaç söz daha. Çocuk astımlarında ve egzamalarında, sütün alerjik reaksiyonlara yol açtığı kanıtlanmıştır, hatta, yetişkinlerin bu tür hastalıklarının da süt ve süt ürünlerinden kaynaklanabileceğine inanılmaktadır. Çocuklarımızın, mümkün olduğunca uzun süre anne sütü emmeleri mutlaka gereklidir. Ama memeden kesildikten sonra, bazı zararlı maddeleri içeren inek sütüyle beslenmemelidirler. İçinde birçok harika(!) besin maddesi ve şeker bulunan süt ürünlerinden de kaçınmak gerekir. Hatta kırmızı etten de uzak durulmalıdır. Tüm bunlara karşın, inek sütünün içerdiği zararlı maddelerin hiç birini içermeyen keçi sütü ve peyniri ile bu boşluk pekala doldurulabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://halit.hforum.biz
Halit
Admin
Halit


Mesaj Sayısı : 421
Yaş : 65
Nerden : Şimdilik DÜNYA lı
Kayıt tarihi : 21/12/07

Astım Empty
MesajKonu: ASTIM ve Şifalı bitkiler   Astım Empty19/2/2008, 22:21

Astımın çaresi andız otunda

Andız otu kökü ezilip balla karıştırılarak yenilirse astıma çok iyi geliyor.


Bronşiyal öksürüklere ve boğmacaya karşı da büyük faydalar sağlıyor.

Andız otu, yüzde 40 civarında inulin, eterli uçucu yağ helenin, sabit yağ, triterpenler ve acı maddeler içeriyor. Balgam söktürücü, öksürük gıcığını dindirici, terletici, sindirimi uyarıcı, antiseptik özellikleri bulunuyor. Özellikle bronşiyal öksürüklere ve boğmacaya karşı çok faydalıdır. Balgam birikimli tüm hastalıklarda, örneğin bronşit ve akciğer iltihabında kullanılabilir. Andız otu, şifalı bitkilerin çok yönlü etkinliklerine örnek gösterilebilecek bir bitkidir.

MİKROP KIRICIDIR
İçerdiği sabit yağın yatıştırıcı etkisine, eterli yağın uyarıcı etkisi eşlik eder ve bu iki değişik etki, mikrop kırıcı özellikle bütünleşir. Andız otu kökü, astıma ve bronşiyal astıma karşı kullanılabilir. Eskiden tüberküloz tedavisinde kullanıldığı biliniyor. İçerdiği acı maddeler sayesinde, iştahı açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkisi bulunuyor. İdrar artırıcı özelliği de böbrek hastalarının tercin nedeni. Sistit, nefritve piyolonefritte kullanılır. Dişilik organlarını çok olumlu etkiler. Adet düzenleyici olarak alınabilir. Tümörlerin gelişimini durdurduğu söyleniyor. Ama bağırsak parazitlerine karşı etkisi tartışılmaz. Basur ve deri hastalıklarında iyi sonuç verir. Beyin hastalıklarında faydalıdır.
* Kullanım biçimi: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış kök, orta boy 1 su bardağı dolusu soğuk suya eklenir ve 8-10 saat demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak çay, ısıtılarak ve sıcak olarak içilir.
* Karışım: Solunum yolları problemlerine karşı, köpek otu (bozotu) veya civanperçemi ile eşit oranda karıştırılabilir.
* Uyarı: Yüksek dozajlar, kusmaya ve mide ağrısına yol açar. Alerjik tepkiler görülebilir. Bilinen başkaca bir yan etkisi yoktur. Gebelik sürecinde kullanılmaz. Çocuklarda dozaj yarı yarıya indirilmelidir.

Astıma iyi gelen diğer bitkiler

* Çam filizi (75 gram) akşamdan 1 litre su içine bırakılıp sabahleyin kaynatılarak 10 dakika dinlendirildikten sonra balla karıştırılarak günde 2 kahve fincanı içilirse, astıma iyi geliyor. Sıcak içilmesinde büyük yarar vardır.

* Deve tabanının suda kaynatılıp buharının solunması, astıma ve her türlü nefes darlığına karşı faydalı.

* Maydanoz tohumlarının ve yapraklarının kaynatılması ile elde edilen saf maydanoz suyu da astım hastaları için yarar sağlıyor.

* Nar, havuç ve soğan astıma iyi gelir.

* Astıma iyi gelen besinlerden biri taze acı biberdir. Düzenli bir şekilde taze biber yemek, astım krizlerinin sayısını ve tehlike oranını azaltabilir. Bol miktarda taze soğan ve sarmısakla birlikte yenilirse, acı biber etkisini daha çabuk gösterir. Birkaç damla acı sos eklenmiş bir bardak su içmek, astım krizlerinin sayısını ve tehlike oranını azaltabilir. Kahvede bulunan 'metil ksantin' adlı madde, astım krizi esnasında spazm geçiren adaleleri gevşeterek, bronşları genişletip nefes almayı rahatlatır.

* Kriz sırasında içilen sert filtre kahve ile astım nöbeti bir saat içinde hafifler ve altı saat içinde tekrar etmesi engellenebilir.

* Balık alerjisi, yüksek tansiyon ya da şeker hastalığı yoksa, astım hastalarının balık yağı da denilen omega 3 yağ asitleri içeren besinleri yemelerinde yarar var. Omega 3 balık ve cevizde bulunur. Astım krizlerini azaltıcı etki gösterir.

* Ginko biloba ekstresi (baharatçılarda bulunur) astım krizlerini önleme ve hafifletme konusunda etkili bir bitkidir.


En son Halit tarafından 19/2/2008, 22:22 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://halit.hforum.biz
Halit
Admin
Halit


Mesaj Sayısı : 421
Yaş : 65
Nerden : Şimdilik DÜNYA lı
Kayıt tarihi : 21/12/07

Astım Empty
MesajKonu: Geri: Astım   Astım Empty15/4/2016, 01:19

Akciğer hastalarına uzun araştırmalarım sonunda etkili olduğu kanısına vardığım bir drogtan haber vermek isterim.
Bu drog (tedavi amacıyla kullanılan madde), UD.İ HİNDİ
Güney Asyadan (Hindistan) getirilen bir ağacın kökü.
Bazı aktarlarda bulabilirsiniz. Toz halinde kullanılır. Bir çorba kaşığı bala bir çay kaşığı toz edilmiş bu kökten ilave ederek kullanabilirsiniz. Ölçüyü kaçırmayınız.
Bunun için internette araştırma yapabilirsiniz.
Bitki çayı olarak da DAR YAPRAKLI SİNİR OTU nu tavsiye ediyorum.

PROPOLİS Alcola tentürü olmazsa olmaz.

Polen, Propolis, Arı sütü, Ud-i Hindi Kök (toz), Az miktarda Sandalos Sakızı..
Bunları organik bal ile macun yaparak kendiniz hazırlayabilirsiniz..
Düzenli kür halinde kullandığınızda sonucun ne kadar olumlu geliştiğini göreceksiniz.
Umarım bana dua edersiniz.
Macun yapılışını; 1 bölüm bitkisel karışım, 3 bölüm bal şeklinde hazırlayınız.
Not: Arı sütünün taze ve soğuk ortamda saklanan olmasına dikkat ediniz.
Ölçüyü çay kaşığı ile başlatın, sonra tatlı kaşığına çıkartın 1 ay ila 3 ay arasında ASTIM dahil şifa bulacaksınız.
Bu benim insanlara bir hizmet olsun niyetiyle paylaşımımdır.
Yüce YARADAN hepinize şifa nasip etsin.

Kimseye paranızı kaptırmayınız.

Esen kalın, sevgilerimle

Halit
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://halit.hforum.biz
Halit
Admin
Halit


Mesaj Sayısı : 421
Yaş : 65
Nerden : Şimdilik DÜNYA lı
Kayıt tarihi : 21/12/07

Astım Empty
MesajKonu: Geri: Astım   Astım Empty15/4/2016, 01:29

bilgi için; fitaci -gmail e mail ile uluşanız, @ i araya koymadım bilerek. Yoksa reklam bombardımanı olur robot yazılımlar tarafından diye! Zaman bulur isem dönüş yaparım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://halit.hforum.biz
 
Astım
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
halit :: HASTALIKLAR A - Z :: HASTALIKLAR A-
Buraya geçin: